Ispiši ovu stranicu

Boli li vas zub nedjeljom u Vukovaru, stomatolog radi u Osijeku

U Osijeku je dežurni stomatolog za cijelu Slavoniju U Osijeku je dežurni stomatolog za cijelu Slavoniju HRV

Temeljem čestih upita građana Vukovara i Vinkovaca zašto u tim gradovima ne postoji dežurni stomatolog koji bi radio subotom, nedjeljom i blagdanima, nego pacijenti u slučaju zubobolje moraju putovati u Osijek gdje takav stomatolog postoji, odgovor smo potražili u Domu zdravlja Vukovara.

Ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski kaže da prema pravilima Ministarstva zdravstva samo četiri velika grada u Hrvatskoj, Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, imaju dežurnoga stomatologa dok manji gradovi, kakav je i Vukovar, to nemaju.

Istu smo informaciju dobili i od županijskoga pročelnika za zdravstvo Mate Puljića. Pitali smo ga zašto gradovi u Vukovarsko-srijemskoj županiji nemaju dežurnoga stomatologa.

„Posebno dežurstvo u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti polivalentnoj može se organizirati samo u regionalnim centrima, u Zagrebu tri tima te po jedna tim u Rijeci, Splitu i Osijeku. Svaki drugi oblik organiziranja dežurstva izvan regionalnih centara smatra se nadstandardom koji HZZO ne financira”, izjavio je Puljić.

Upit smo poslali i Ministarstvu zdravstva, no odgovor još nismo dobili.

Pročitano 924 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun