Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Završetak radova na Radničkom domu

Za obnovu unutrašnjosti potrebno oko 2.7 milijuna Eura Za obnovu unutrašnjosti potrebno oko 2.7 milijuna Eura skyscrapercity

Povodom završetka obnove pročelja Radničkog doma u Vukovaru se u ponedjeljak, 8. travnja, organizira prigodna svečanost koju organiziraju Delegacija Europske unije, Grad Vukovar i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

U sklopu projekta, vrijednog 1.64 milijuna eura, obnovljena je fasada najpoznatije zgrade u Vukovaru, te su održane konzultacije sa širom zajednicom o budućoj namjeni zgrade. Projekt je provodio UNDP, a financirali su ga Europski parlament i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Prema službenim najavama počasni gost na svečanosti bit će potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martínez. Najavljeni su i dolasci predsjednika RH Ive Josipovića, predsjednika Sabora Josipa Leke, šefa Delegacije EU u Hrvatskoj Paula Vandorena kao i stalne predstavnice UNDP-a Louise Vinton.

Od svoje izgradnje 1897. godine do razaranja 1991. bio je društveno i kulturno središte građana Vukovara. Poticaj za obnovu Radničkog doma stigao je od Europskog parlamenta, koji je pokrenuo regionalnu inicijativu poslijeratne obnove i pomirenja kroz restauraciju arhitektonskih spomenika uništenih u ratu od 1991. do 1995. Točna povijesna rekonstrukcija fasade, krova i podruma započela je u svibnju 2011. i dovršena u travnju 2013. Procijenjeno je da će biti potrebno dodatnih 2.750,000 eura kako bi se obnovila unutrašnjost zgrade za što se trenutno prikupljaju sredstva.

Pročitano 2229 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI