Ispiši ovu stranicu

U nastanku je prvi digitalni katalog seoskog turizma RH

U nastanku je prvi digitalni katalog seoskog turizma RH Foto: URTH

Nakon uspješno održanih radionica u središnjoj Hrvatskoj, Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavlja ovaj mjesec održavati edukativne terenske radionice “Moj-seoski” o važnosti i promociji seoskog turizma i na području Slavonije, Baranje i Podunavlja. Ciklus radionica počinje u Đakovu 12.listopada, a slijede Dalj, Belišće, Karanac, Ilok, Vinkovci, Slavonski Brod, Požega i Slatina.

- Za Slavoniju, Baranju i Podunavlje predviđeno je devet terenskih radionica koje se izvode u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i akcijskim grupama, a uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta. Pozivamo sve pružatelje usluga seoskog turizma, odnosno poljoprivredna gospodarstva koja se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama na kojima se mogu upoznati s novim turističkim trendovima i prednostima digitalne promocije. Na radionicama koje traju dva sata predstavljamo i web aplikaciju moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a koja ima za cilj prikupiti podatke o pružateljima usluga. Upisom u aplikaciju, oni stječu pravo na besplatnu promociju na domaćem i inozemnim tržištima putem web stranice Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr što bi svakako trebali iskoristiti - istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Prije dolaska na radionicu, sudionicima se preporučuje registracija u aplikaciji uz korištenje korisničkih uputa u brošuri “7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr”, a nakon svake radionice udruga održava i individualne konzultacije oko upisa.

U aplikaciju se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja se bave pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga. Dok sam upis traje od 15 do 20 minuta, prije upisa potrebno je pripremiti dokumentaciju i fotografije koje se prilažu u web aplikaciju. Podaci se mogu mijenjati 365 dana u godini pri čemu aplikacija predstavlja alat koji je u potpunosti prilagođen pružateljima usluga kako bi se kreirao prvi Digitalni katalog seoskog turizma RH.

Više informacijama o lokacijama i terminima održavanja radionica mogu se dobiti u lokalnim turističkim zajednicama i akcijskim grupama.

Do kraja godine, ova će udruga održati i pet radionica u Istri i na Kvarneru te 12 radionica u Dalmaciji i Lici.

 

Pročitano 449 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar