Ispiši ovu stranicu

Vinkovci, Otok i devet općina potpisali sporazum o suradnji

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Hina

Gradonačelnici Vinkovaca i Otoka te načelnici devet općina s vinkovačkog područja, Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci i Vođinci, potpisali su u Vinkovcima sporazum o suradnji na izradi i provedbi Strategije razvoja urbanoga područja Vinkovci za financijsko razdoblje od 2021. do 2027.

Sporazum je vrijedan najmanje 25 milijuna eura.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je da su sporazumom otvorene nove mogućnosti za Vinkovce i cijelo urbano područje Vinkovaca, odnosno susjedne općine i Grad Otok.

„Prilika je ovo da unaprjeđenjem suradnje i procesa strateškog planiranja te osmišljavanjem zajedničkih projekta damo novi zamah razvoju urbanog područja koristeći pritom mehanizme i fondove Europske unije", rekao je Bosančić i dodao da Vinkovci imaju niz projekta, posebno u području obrazovanja i gospodarstva.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić rekao je da su otočke gradske vlasti zainteresirane za ulaganja u projekte obnove i izgradnje nerazvrstanih cesta te kako je ovo velika prilika da iskoristimo EU sredstva za projekte.

„To su u našem okruženju već uspješno napravili gradovi Vukovar i Beli Manastir i nema razloga da i mi u tome ne uspijemo", istaknuo je gradonačelnik Otoka, javlja Hina.

 

Pročitano 478 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun