Ispiši ovu stranicu

Dnevnikom rada do učinkovitije osječke gradske uprave

Dnevnikom rada do učinkovitije osječke gradske uprave Foto: Arhiv HRV-a

Prije dva tjedna u osječkoj gradskoj upravi uvedena je obveza vođenja dnevnika rada za sve zaposlenike kako bi se poboljšao sustav i učinkovitije radilo.

- Svi djelatnici gradske uprave bilježe u polusatnim intervalima što rade. Naglašavam da ovdje nije riječ o kontroli niti će temeljem dnevnika zaposlenici biti kažnjeni ili nagrađeni, nego želimo ravnomjernije i pravednije rasporediti poslove unutar gradske uprave. Naime, preuzimanjem dužnosti u lipnju ove godine uočili smo da su neki djelatnici uprave preopterećeni, a neki podopterećeni. U konačnici, naš je prioritet da gradski sustav funkcionira prema građanima i našim korisnicima na način da ono što oni zahtijevaju bude odrađeno po pravilima i na vrijeme – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

S obzirom da već dva tjedna zaposlenici vode dnevnik rada, Vulin ističe da dobro funkcionira i da se većina djelatnika navikla te odgovorno ispunjava ovaj zadatak.

-U narednom razdoblju, za možda dva ili tri tjedna zaključit ćemo obvezu vođenja dnevnika i temeljem provjerenih metodologija koje se bave ovim problemom, analizirati i napraviti učinkovitiji sustav odnosno racionalizirati poslovanje gradske uprave. Na ovaj će način zaposlenici, od pročelnika na niže, moći sami sebe korigirati, vidjeti što su im "gutači" vremena i pomoći si da budu učinkovitiji na način da se neke obveze preraspodjele ili neki zadatci dodijele drugima, ako ih ne mogu stići obaviti unutar radnoga vremena. Cilj nam je racionalizirati rad gradske uprave jer u konačnici smo za to i dobili povjerenje naših sugrađana koji to od nas i očekuju – zaključio je Vulin.

 

 

Pročitano 630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar