Ispiši ovu stranicu

Osnovan Rotary klub Vukovar 1932.

Osnovan Rotary klub Vukovar 1932. Miroslav Čorak

Članovi novoosnovanog Rotary kluba Vukovar 1932 u subotu, 11. rujna priredili su proslavu osnivanja u dvorani Gradskog muzeja Vukovar. Rotary District 1913 Croatia trenutno čini 67 klubova sa ukupno oko 1900 članova, a Rotary zajednica u svijetu broji oko 1,2 milijuna članova među kojima su brojne poznate osobe. Prvi Rotary klub u Vukovaru je osnovan još 1932. godine koji je tada bio jedan od prvih Rotary klubova na području tadašnje države.

Što za jedan grad i njegovu zajendicu znači osnivanje Rotary kluba pojasnila je guvernerka Rotary Districta 1913 Ljiljana Trstenjak. - Mi čvrsto vjerujemo da što nas više ima možemo učiniti više dobroga. Danas se naši članovi iz grada Vukovara pridružuju međunarodnoj zajednici koju čini više od milijun ljudi. Svi Rotary klubovi diljem svijeta orijentirani su lokalno i globalno činiti dobro. Mi zaista nastojimo kroz edukacije i kroz nagrađivanje izvrsnosti doprinositi društvu i ne sumnjam da će Rotary klub Vukovar jako puno doprinjeti da se život u Vukovaru poboljša na sve moguće načine, rekla je Trstenjak

Rotary klub Vukovar trenutno čini 20 članova, a o planovima za budućnost govorio je predsjednik kluba Željko Belec. - Naš klub je reoosnovan i dobio je charter povelju o osnivanju u lipnju ove godine, a ovo danas je proslava osnivanja. Trenutno imamo 20 članova, a naše djelovanje će biti usmjereno prema našoj zajendici i izvan Rotary obitelji. Vjerujemo da možemo puno dati zajednici kroz područja djelovanja na koja smo se opredjelili. Svakako ćemo raditi na edukaciji mladih ljudi i razvijanju liderskih sposobnosti, istaknuo je Belec.

Proslavi osnivanja Rotary kluba Vukovar 1932 nazočio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je istakanuo da Grad Vukovar podržava ideju Rotary kluba. - Okupljanje građana s namjerom kakvu ima Rotary klub, a to je prvenstveno humanitarni rad, je plemenito. Grad Vukovar će biti potpora u svim nastojanjima koja će Rotary klub imati i siguran sam da ćemo svi zajedno doprinjeti gradu Vukovaru i njegovim stanovnicima, zaključio je Penava.

Pročitano 595 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI