Ispiši ovu stranicu

Nastavlja se financiranje i sufinaciranje prijevoza učenika, a vraća se i besplatni prijevoz za studente

Nastavlja se financiranje i sufinaciranje prijevoza učenika, a vraća se i besplatni prijevoz za studente Foto: Arhiv HRV-a

Grad Vukovar će i predstojeće školske godine 2021./2022. financirati i sufinancirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola u gradskom i međugradskom prometu, a osigurana su i sredstva za sufinanciranje prijevoza studenata.

-Financiranje gradskoga prijevoza odnosi se na redovite učenike srednjih škola s adresom prebivališta u Vukovaru, kojima je udaljenost adrese prebivališta od adrese škole koju pohađaju veća od 2 km. Za ovu je namjenu u proračunu osigurano 800 tisuća kuna. Popis učenika koji ispunjavaju navedene uvjete škola dostavlja u Grad Vukovar, a učenici s potvrdom škole odlaze kod ovlaštenog prijevoznika, u ovom slučaju Slavonijabus d.o.o. Kod gradskoga prijevoza učenika roditelji su u potpunosti oslobođeni plaćanja prijevoza – pojasnio je privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Josip Paloš.

Sufinanciranja međugradskoga prijevoza redovitih učenika srednjih škola koji polaze srednju školu na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, riješeno je na način da Grad Vukovar osigurava troškove mjesečne autobusne karte u visini 12,5 posto troškova, a ostatak osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Vukovarsko-srijemska županija.

- Roditelj odnosno staratelj učenika u ovom slučaju plaća 100 kuna mjesečno. Za ovu je namjenu u gradskome proračunu osigurao 80 tisuća kuna, a ovlašteni prijevoznik u ovom slučaju je Čazmatrans Vukovar d.o.o. kod kojeg učenici dolaze po mjesečnu kartu temeljem potvrde škole – pojasnio je Paloš.

Za prijevoz redovitih studenata s prebivalištem u Vukovaru, a koji redovito studiraju na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, Grad Vukovar je do kraja ove kalendarske godine osigurao 350.000,00 kuna. Paloš naglašava i da proračun za iduću godinu još nije izglasan, ali da će sredstva biti osigurana.

Pročitano 478 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar