Ispiši ovu stranicu

I Vinkovci dobivaju sustav javnih bicikala

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Vinkovci će u iduća dva mjeseca dobiti sustav javnih bicikala koji će se sastojati od tri stanice s 12 klasičnih i šest električnih bicikala. Iza projekta stoji Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA d.o.o., a voditelj projekta Josip Barišić naglašava da je ovaj sustav još jedan korak ka zelenim i zdravim Vinkovcima.

-U cilju popularizacije sustava javnoga prijevoza i smanjenja upotrebe osobnih automobila odnosno smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, Grad Vinkovci je u veljači ove godine potpisao s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ugovor o sufinanciranju projekta Uvođenje sustava javnih bicikala u Grad Vinkovce. Vrijednost projekta je 565 tisuća kuna, a 40 posto ga sufinancira fond. U postupku javne nabave izabrana je  tvrtka Sustav javnih bicikala d.o.o. iz Zagreba kao najpovoljnija i upravo smo potpisali ugovor kojim se obvezuju uslugu izvršiti u roku od 60 dana – istaknuo je Barišić.

Vinkovčani i ostali koji se zateknu u gradu te požele voziti javni bicikl, moći će ovo prijevozno sredstvo naći na tri lokacije. Riječ je o istom sustavu javnih bicikala kakav postoji i u Vukovaru.

- Predviđeno je postavljanje stanica na tri lokacije odnosno kod željezničkog kolodvora, u središtu grada kod Hrvatske pošte te u parku Lenije u blizini srednjih škola i bazena. Na svakoj će stanici biti postavljeni stalci za četiri klasična bicikla i punjači za dva električna, a građani i posjetitelji bicikle će koristiti prijavom u sustav i plaćanjem korištenja po satu – naglasio je Barišić.

 

Pročitano 707 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar