Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Održan sastanak na temu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

  • Nedjelja, Kol 08 2021
  • Piše: 
Održan sastanak na temu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu Foto: Arhiv HRV-a

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u subotu je razgovarala s članovima Hrvatske poljoprivredne komore o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a sastanak je održan na OPG-u Antuna Vrakića u Siču, u Brodsko-posavskoj županiji.

Ministrica Vučković je u Novoj Kapeli s poljoprivrednicima iz sedam županija, ujedno članovima Hrvatske poljoprivredne komore,  razmijenila mišljenja o aktualnoj problematici na temu Izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu, saslušala primjedbe i sugestije predstavnika hrvatskih poljoprivrednika te je tom prilikom još jednom izrazila spremnost na nastavak suradnje u svrhu konstruktivnog i efikasnog rješavanja problematike poljoprivrednog zemljišta:

- Današnji sastanak još je jedan iskorak ovog Ministarstva u smjeru postizanja konsenzusa o raspolaganju najvažnijim resursom kojeg imamo, poljoprivrednim zemljištem, a što uključuje i uvažavanje dijela opravdanih primjedbi. Predloženi sustav bodovanja omogućit će jednostavnu, brzu, transparentnu i pravednu dodjelu poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Poljoprivrednike predloženim izmjenama nastojimo motivirati da svoje resurse usmjere i na stvaranje dodatne vrijednosti - pri čemu ne umanjujemo vrijednost sadašnjeg rada - izjavila je ministrica Vučković.

Također, ministrica Vučković je tijekom radnog posjeta otvorila plastenik horizontalno-visećeg uzgoja jagode OPG-a Brinjak u Velikom Banovcu, čime je uspješno mlado gospodarstvo udvostručilo broj sadnica jagoda te u isto vrijeme prepolovilo površinu uzgoja u plasteničkoj proizvodnji.

Tom se prilikom ministrica poljoprivrede osvrnula na poplave i olujno nevrijeme praćeno tučom koje je zahvatilo Požeštinu u lipnju ove godine te mjere pomoći za koje je, s ciljem ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda na tom području, Ministarstvo poljoprivrede osiguralo iznos od 20 milijuna kuna - stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Pročitano 355 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase