Ispiši ovu stranicu

U Vukovarsko-srijemskoj županiji više stranih turista negoli rekordne 2019. godine

Turisti iz istočne Europe na putu prema moru odmaraju na istoku Hrvatske Turisti iz istočne Europe na putu prema moru odmaraju na istoku Hrvatske HINA

U Hrvatskoj je u srpnju ostvareno 3,7 milijuna dolazaka i 25 milijuna noćenja turista, odnosno 47 posto više dolazaka i 33 posto više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine.

Pri tome su strani turisti ostvarili 21,6 milijuna noćenja dok su domaći turisti ostvarili 3,3 milijuna noćenja. Prvi su to podaci sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru.

U usporedbi s rezultatima 2019. godine, u srpnju ove godine ostvareno je 80 posto dolazaka i 81 posto noćenja ostvarenih u srpnju 2019. godine. Najvjerniji su gosti iz Njemačke i Slovenije.

Porast broja turista bilježi i kontinentalni dio Hrvatske. U Vukovarsko-srijemskoj županiji u prvih sedam mjeseci ove godine 17 je posto više turista negoli u istom razdoblju prošle godine, rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Iznimno je veliko povećanje dolaska stranih gostiju, 240 posto, najviše ih je iz Poljske. Nakon Poljaka u našoj županiji najviše borave Nijemci.

U odnosu na rekordnu 2019. godinu ostvareno je 58,5 posto turističkoga prometa. Broj stranih gostiju sada je veći negoli i 2019.

Pročitano 654 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun