Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Potpisan ugovor za rekonstrukciju dvaju ulica na Sajmištu

  • Ponedjeljak, Srp 19 2021
  • Piše: 
Ugovor vrijedan 2,9 milijuna kuna Ugovor vrijedan 2,9 milijuna kuna Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara Dario Tišov potpisali su s tvrtkom Osijek - Koteks d.d. ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Ulica Mala i Vukovarskih vitezova u gradskoj četvrti Sajmište.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2,9 milijuna kuna s PDV-om, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Ovim je projektom predviđeno kompletno uređenje spomenutih ulica s novom kolničkom konstrukcijom, pješačkom stazom, sustavom oborinske odvodnje, novom javnom rasvjetom, novom vodovodnom mrežom te regulacijom prometa u cijelom naselju.

Gradonačelnik Penava je naglasio kako je ovo jedan u nizu projekata u ovoj gradskoj četvrti koja dobiva novi izgled i Sajmište diže na višu razinu.

- U usporedbi s ostalim dijelovima grada, Sajmište je bilo u blagom zaostatku, ali pojačanim ulaganjem Grada Vukovara i brojnim projektima poprima izgled kakav treba imati. Kroz 5 mjeseci, koliko je rok za izvođenje radova, ulice Mala i Vukovarskih vitezova poprimit će sasvim novi izgled – rekao je Penava dodajući kako uz dosadašnje projekte poput uređene Bogdanovačke ulice, Trg Drvena pijaca, Dragovoljaca HOS-a, uskoro obnovljenu Osnovnu školu Nikole Andrića i trenutne radove na kružnom toku ispred Osnovne škola Antuna Bauera, infrastrukturni zaostatci Sajmišta su sve manji.

Predsjednik uprave tvrtke Osijek-Koteks d.d., Zoran Škorić naglasio je kako je suradnja s Gradom Vukovarom uvijek rezultirala kvalitetno završenim projektima dodavši kako je siguran da će ovaj odraditi kvalitetno i na vrijeme. Stanare ulica je za trajanja radova koji mogu narušiti njihovu svakodnevicu pozvao za strpljenje.

Ukupna dužina uređenja javne površine je 635 metara, površina novog asfalta ceste 2.111 m2, pješačke staze 650 metara te nove vodovodne mreže 669 metara.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.886.623,64 kuna s PDV-om, a rok za izvođenje radova je 5 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Potpisivanju ugovora je nazočio i zamjenik gradonačelnika, Filip Sušac.

Pročitano 626 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase