Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Uspješni mladi Vukovarci na prijemu kod gradonačelnika

  • Srijeda, Lip 23 2021
  • Piše: 
Matizović i Mrđanov s gradonačelnikom Penavom Matizović i Mrđanov s gradonačelnikom Penavom Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac primili su u u uredu gradonačelnika uspješne mlade Vukovarce, maturante Davida Mrđanova i Anu Matizović.

David Mrđanov maturant je Ekonomske škole Vukovar i ovogodišnji dobitnik nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Ana Matizović maturantica je Ugostiteljsko turističke škole u Osijeku te je proglašena najboljom maturanticom te škole. Na državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2021., osvojila je zlatnu medalju u kategoriji Poslovanje turističke agencije.

Gradonačelnik Penava je tom prilikom naglasio kako smo sve ove godine komunicirali da uporno radimo na kvaliteti izvrsnosti te kako je to ono što Grad Vukovar potiče i nagrađuje.

- Ovo je budućnost Vukovara! Nadam se kako će i Ana i David, koji od jeseni kreću na fakultete biti uspješni studenti koje ćemo, osim stipendijama poticati i nagradama za izvrsne studente rekao je gradonačelnik Penava, čestitajući mladim Vukovarcima na nagradama.

David Mrđanov je nagradu Luka Ritz dobio za svoje djelovanje u zajednici i brojne volonterske aktivnosti. Zahvalio se svima koji su utjecali na njega da postane osoba kakva danas jeste.

- Zahvaljujući svim ovim ljudima sada sam tu gdje jesam stojim iza svojih djela, kao i nagrada koju sam dobio. Svojim ću radom dokazati da sam zaslužio nagradu „Luka Ritz“ koja mi je dodijeljena za humanost, mir i nenasilje te za smirivanje loših situacija – rekao je Mrđanov.

Ana Matizović je osvojivši zlatnu medalju u kategoriji Poslovanje turističke agencije stekla pravo na izravan upis u Hotelijerski fakultet u Opatiji. Naglasila je kako ju je nagrada koju je dobila na spomenutom trodnevnom natjecanju potaknula da svoje školovanje nastavi u smjeru turizma.

- S obzirom da se u Vukovaru aktivno razvija kontinentalni turizam, nakon završetka studija planiram se vratiti u Vukovar i doprinijeti razvoju turističkog sektora – rekla je Matizović.

Prijemu je nazočio i Josip Paloš, voditelj odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport.

Pročitano 456 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase