Započela izgradnja dodatnih parkirališnih mjesta u Dunavskoj ulici

Započela izgradnja dodatnih parkirališnih mjesta u Dunavskoj ulici Foto: Valerija Lozančić

Nakon što je u Dunavskoj ulici, koja se nalazi gotovo u samom središtu grada, 2019. godine sanirana prometnica te izgrađeno 13 parkirališnih mjesta, Grad Vukovar je s tvrtkom Cestorad d.d. 30. travnja potpisao  ugovor za projekt izgradnje pristupa i dodatna 32 parkirališna mjesta kod višestambenih zgrada poznatih kao Dunav 1 i 2 kako bi se trajno riješio problem parkirališnih mjesta s kojim se susreću stanari. Radove na izgradnji parkirališta obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. 

- Osluškujući potrebe naših sugrađana, Grad Vukovar odlučio je riješiti uistinu veliki problem nedostatka parkirališnih mjesta u Dunavskoj ulici te uz postojećih 13 izgraditi još dodatna 32 parkirališna mjesta, pristupnu cestu i požarni put. S ovim novim sadržajem podići ćemo životni standard stanara u zgradama Dunav 1 i Dunav 2 te im omogućiti da svoje automobile ne moraju parkirati nepropisno ili na udaljenije parkinge - poručio je Penava dodajući da će i u Županijskoj ulici uslijediti izgradnja dodatnih parkirališnih mjesta kako bi se u potpunosti zadovoljile potrebe stanovnika ovoga dijela grada.

Parkiraliste Dunav izgradnja

Projektom je predviđena izgradnja pristupne ceste površine 767 m2, parkirališta 534 m2 i nogostupa 444 m2 s novom kolničkom konstrukcijom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Izgradit će se 32 nova parkirališna mjesta od kojih su 4 parkirališna mjesta za osobe smanjenje pokretljivosti.
Vrijednost ugovorenih radova koje u potpunosti financira Grad Vukovar je 1.668.286,38 kuna s PDV-om.  Rok izvođenja radova je 5 mjeseci

Pročitano 477 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase