Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

U selo Svračica stigla donacija pet slavonskih županija

  • Utorak, Ožu 23 2021
  • Piše: 
Donacija obiteljskim gospodarstvima Gline Donacija obiteljskim gospodarstvima Gline Foto: Stožer CZ SMŽ

Na područje Gline u selo Svračica na obiteljsko gospodarstvo Lamza, stigla je donacija pet slavonskih županija kojom je dopremljeno 45 nazimica i dva nerasta namijenjenih uzgoju svinjskoga podmlatka.

Donacija je dogovorena i odrađena u suradnji s tamošnjim stožerom i državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede Tugomirom Majdakom.

Inicijator  donacije koju je organizirao i odradio Svinjogojski klaster Slavonije na zamolbe Grada Gline i brojnih poljoprivrednih gospodarstava je Vukovarsko-srijemska županija. Na spomenutom obiteljskom gospodarstvu donirane svinje će biti pripuštene prirodnoj oplodnji, a zatim označene i razvrstane po drugim farmama na području Gline.  Drugim dijelom donacije na farmi u Novom Selu Glinskom uzgajat će se umatičeni rasplodni podmladak za reprodukciju i raspodijeliti na 250 obiteljskih gospodarstava.

Sve ove aktivnosti u skladu su s programskim aktivnostima obnove svinjogojske proizvodnje među kojima su i pripreme za osnivanje proizvođačke organizacije u sektoru svinjogojstva te izgradnja prvih tipskih farmi, u skladu s okolišnim standardima i dobrobiti životinja uz poštivanje tradicijske gradnje na Banovini.

- Slobodno možemo reći kako će ovakav pristup omogućiti organizirani nastup na tržištu i brendiranje tradicijskih suhomesnatih proizvoda Banovine ili uspješnije trženje jer se radi o svinjama koje su prihvatljive za proizvodnju štićenih suhomesnatih proizvoda na području jadranske Hrvatske -  izjavio je pročelnik UO za poljoprivredu Andrija Matić.

Pročitano 1918 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase