Ispiši ovu stranicu

Kreće sanacija javne rasvjete u nekoliko ulica u Borovu Naselju

Kreće sanacija javne rasvjete u nekoliko ulica u Borovu Naselju Foto: Marija Molnar

Javna rasvjeta u Ulici dr.Ante Starčevića te dijelu Kolodvorske ulice i Jana Bate u Borovu Naselju lošeg je stanja zbog starosti i korozije, ali i oštećenja nastalih u ratu. Stoga je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava s Elektroinstalatersko-trgovačkim obrtom Crnjac iz Vukovara potpisao ugovor o izvođenju radova na sanaciji javne rasvjete. Vrijednost radova je  606.325,00 kuna s PDV-om, a projekt će biti sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, poručeno je tijekom potpisivanja ugovora u vukovarskoj gradskoj vijećnici.  

- Riječ je o modernizaciji javne rasvjete u tri spomenute ulice i drago mi je da imamo domaćeg izvođača radova. Smisao je  u zamjeni trase od 1300 metara s modernom LED rasvjetom koja će osim karakteristika same osvijetljenosti javnih površina donijeti i značajne uštede u računima za potrošenu električnu energiju jer temeljem projekta procjenjujemo da ćemo ovim projektom dobiti 60 posto manju potrošnju električne energije. Nastavljamo u svim smjerovima i u poboljšanju komunalne infrastrukture. Prelazak na modernu LED rasvjetu će donijeti i gradu i stanovnicima ovih ulica kao i vozilima koja prometuju značajno povećanje i sigurnosti u prometu ali i noćnog ugođaja jer će rasvjeta biti puno kvalitetnija, sigurnija bolja i ne manje važno, puno jeftinija – izjavio je gradonačelnik Penava.

Pročelnik Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara Dražen Čulig pojasnio je da projekt podrazumijeva  zamjenu  dotrajale infrastrukture kao što su elektrovodovi, stupovi javne rasvjete, svjetiljke koje će zamijeniti LED svjetlosnim izvorima.

-  To je samo dio radova na rekonstrukciji javne rasvjete u Vukovaru. Prošle smo godine izveli radove u vrijednosti 3,5 milijuna kuna, a ovo je nastavak i najava većeg zahvata na području grada, odnosno zamjena kompletnih rasvjetnih tijela u Vukovaru LED svjetlosnim izvorima. U tijeku je  postupak nabave kojim ćemo odabrati izvođača radova, a započet ćemo u prvom redu zamjenom svjetiljki na državnim i frekventnim cestama na području grada. Dotrajala javna rasvjeta nisu samo stup i rasvjeta, velika sredstva uložena su u zamjenu podzemne infrastrukture koja iznimno utječe na sigurnost i kvalitetu rasvjete tako da u 2021. godini planiramo utrošiti oko 6 milijuna kuna na rekonstrukciju – pojasnio je Čulig te dodao da je ove godine u planu zamjena svjetiljki na državnim cestama u Ulici Bana Josipa Jelačića, Vinkovačkoj cesti, Priljevu, Kudeljarskoj i Ulici 12.redarstvenika.

- Riječ je o izrazito frekventnim državnim cestama gdje ćemo zamjenom svjetiljki poboljšati kvalitetu rasvjete i samim tim uštedjeti znatna financijska sredstva i do 50 posto – naglasio je Čulig.  

Pročitano 563 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar