Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Neprimjerene grafite osudili vukovarski političari

  • Ponedjeljak, Ožu 22 2021
  • Piše: 

Zbog ispisivanja neprimjerenih grafita na više stambenih zgrada i obiteljskih kuća proteklog vikenda u Vukovaru, policija je protiv dvojice 15-godišnjaka i više nepoznatih osoba podnijela je kaznene prijave.

Ovaj neprimjereni čin osudio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Osuđujem svaki čin narušavanja ili oštećenja tuđe stvari. Svjestan sam da je to jedan širi i kompleksniji problem kojemu treba pristupiti sa više strana s ciljem sprječavanja i dovođenja takvih radnji na minimum. Mladima treba pružiti jedan drugi sadržaj i osvijestiti ih da ovakvim činom prave samo materijalnu štetu, a ništa korisno te da postoje puno produktivniji načini kako mogu utrošiti svoju energiju i iskazati svoj bunt kroz sport ili sudjelovanjem u nekim drugim aktivnostima. Puno je sadržaja koje mladima trebamo staviti na raspolaganje – izjavio je Penava.

Ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja i uništavanje imovine bez obzira na nacionalnost, osudio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji smatra da je posljedica ovoga odvojenost osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja.

- Smatram da je to dugoročno loše za Vukovar i za sve sredine u kojima postoji ovakav model obrazovanja. Nadam se da ćemo kroz Sabor uspjeti nametnuti druge modele obrazovanja koji će omogućiti djeci da idu zajedno u školu. Mislim da je krajnje vrijeme da se djeca od najmanje dobi ne dijele, da se zna koje su nacionalnosti ali i da se zna da je ovo država Hrvatska u kojoj vrijede hrvatski zakoni i da je hrvatski službeni jezik. To je preduvjet svega –mišljenja je Pavliček.

Srđan Kolar, predsjednik vukovarskog SDSS-a, pozvao je pripadnike srpske zajednice da ne nasjedaju na poruke koji u svom sadržaju imaju govor mržnje.

- Pozvali smo sve pripadnike srpske zajednice da ne nasjedaju na ovakve zlonamjerne poruke koje u sebi sadrže govor mržnje jer pretpostavljamo da je sve ovo  predizborni „folklor“ i nadamo se da toga više neće biti – kaže Kolar

izrazivši nadu kako će počinitelji biti adekvatno sankcionirani.

Pročitano 439 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase