Ispiši ovu stranicu

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva od nedavno član World Federation of Great Towers

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva od nedavno član World Federation of Great Towers Sandra Grgić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva Darijan Zeko održali su konferenciju za medije povodom ulaska Vukovarskog vodotornja u članstvo međunarodne organizacije World Federation of Great Towers.

Međunarodna organizacija - World Federation of Great Towers okuplja tornjeve diljem svijeta te slavi zadivljujuće arhitektonske i inženjerske podvige. Organizacija postoji kako bi pomogla razviti lokalne i međunarodne mogućnosti za promociju tornjeva članica te potaknula umrežavanje, razmjenu ideja i plodno partnerstvo među svjetskim tornjevima.

Prema riječima direktora tvrtke Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva Darijana Zeke Vukovarski vodotoranj u ovu organizaciju primljen je 10. ožujka 2021.

- S pregovorima o članstvu u WFGT započeli smo u studenom 2020. godine te nakon dostavljene potrebne dokumentacije, odbor je donio odluku o prihvaćanju članstva. Uspjeli smo Vukovarski vodotoranj staviti uz bok velikim velikanima kao što je Eiffelov toranj, Empire State Building, Burj Khalifa i ostali svjetski poznati tornjevi.  Ovo je jedan veliki iskorak na marketinškom i strateškom planu za Vukovar i Vukovarski vodotoranj, ali isto tako i za Republiku Hrvatsku – rekao je direktor Vukovarskog vodotornja Darijan Zeko te pojasnio koji su bili kriteriji za članstvo u WFGT.

-Bilo je jako puno kriterija no najvažniji su povijesni značaj te postojanje vidikovca s pristupom za sve posjetitelje – pojasnio je Zeko.  

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako Vukovarski vodotoranj ima simboliku stvaranja moderne hrvatske države.
-Sa svojim timom sam građevinu, koja je bila 50 godina bez funkcije i od koje su svi okretali glavu, pretvoriti u atrakciju na kojoj je danas uposleno 30 ljudi i koja je u 3 mjeseca svog poslovanja ostvarila prihod od milijun kuna. U manje od četiri godine ruševinu smo pretvorili u čudo, Vukovar i Republiku Hrvatsku stavili uz bok najvećima  na svijetu te pokazali cijeloj Hrvatskoj gdje zaslužuje i može biti – rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako je Vukovarski vodotoranj možda najniži u ovoj organizaciji no po simbolici i onome što predstavlja jedan je od najvećih.

Pročitano 586 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI