Ispiši ovu stranicu

Održana je završna konferencija EU projekta Briga o hrvatskim braniteljima Vukovara

Održana je završna konferencija EU projekta Briga o hrvatskim braniteljima Vukovara Foto: Marija Molnar

Udruga Braniteljice Domovinskog rata RH sa sjedištem u Vukovaru provela je projekt Briga o hrvatskim braniteljima Vukovara vrijedan gotovo 2 milijuna kuna od kojih je skoro 1,7 milijuna sufinancirala Europska unija. Kroz projekt je zaposleno deset osoba koje su brinule  za 30 hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskoga rata. Cilj je projekta bio osigurati potrebna sredstva za pružanje pomoći u kući hrvatskim braniteljima i stradalnicima, a provedbom su osigurani uvjeti za socijalnu integraciju braniteljske populacije .

- Projekt je uspješno proveden, plaće smo redovno isplaćivali, korisnici i svi dionici koji su sudjelovali u projektu su iznimno zadovoljni i na to sam ponosna. Nadamo se i drugom sličnom projektu i da ćemo biti u mogućnosti pomoći ljudima. Ovaj je projekt, uz sve one druge koje naša udruga radi, najveći, kako u financijskom smislu tako i po obimu posla – istaknula je predsjednica udruge Braniteljice Domovinskog rata RH Svjetlana Dželalija.

Kroz projekt se pomoglo hrvatskim braniteljima u potrebi, a bio je prijavljen veliki broj zainteresiranih korisnika.

- Uvjeti su bili starosna dob i zdravstveno stanje te činjenica da im nema tko blizak pomoći. Izabrali smo u konačnici one najugroženije kojima je pomoć bila najpotrebnija – istaknula je Dželalija.

Ovaj je projekt odrađen u suradnji udruge, Razvojne agencije VURA, Grada Vukovara i Ministarstva branitelja, a gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ovako složen projekt uspješno priveden kraju.

- Čuli smo samo dobre stvari o ovom projektu s terena, kako od korisnika, građana tako i od braniteljica. Kroz ovu smo lijepu priču uspjeli poslati dobru i kvalitetnu poruku iz grada Vukovara. Privesti uspješno kraju ovakav jedan projekt nije bio nimalo lak zadatak i ja im čestitam – istaknuo je Penava.

Pročitano 468 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar