Ispiši ovu stranicu

Potpore rezultirale s 30-tak novih obrta u Općini Stari Jankovci

Potpore rezultirale s 30-tak novih obrta u Općini Stari Jankovci Foto: Općina Stari Jankovci

U posljednje četiri godine Općina Stari Jankovci  provodi program poticanja razvoja gospodarstva i program potpora u poljoprivredi. U ovoj su općini naime shvatili da imaju veliki potencijal u ljudskim resursima i da su im poljoprivredna gospodarstva okrupnjena s tradicionalnom poljoprivrednom proizvodnjom, ali da su ljudski potencijali i mehanizacija nedovoljno iskorišteni u tom segmentu. Stoga su prvotno kreirali po pet mjera za razvoj poljoprivrede i gospodarstva te smanjenje nezaposlenosti.  Najviše su za ove mjere izdvojili tijekom 2019.godine, preko milijun kuna ili 4,8 posto proračunskih sredstava, a upravo su u tijeku dva nova javna poziva poljoprivrednicima i gospodarstvenicima za dodjelu potpora u vremenskome razdoblju od 2021. do 2023., doznajemo do Dragana Sudarevića, načelnika Općine Stari Jankovci.

- I ove ćemo godine uložiti milijun kuna u četiri mjere za razvoj gospodarstva i dvije za poljoprivredu. Iluzorno je očekivati da ćemo s nekih 20-tak tisuća kuna riješiti neke krucijalno probleme nezaposlenosti ili odlaska mladih, no zbog konstantnih poticanja posljednje četiri godine, danas bilježimo dobre povratne rezultate, reakcije i benefite koje smo dobili kroz ove potpore – naglašava Sudarević.

Tako je rezultat višegodišnjih potpora i 30-tak novih obrta u Općini Stari Jankovci.

-
To nas posebno veseli, riječ je o keramičarskim, soboslikarskim i stolarskim obrtnim zanimanjima. Neke su se mjere pokazale kao iznimno dobre, neke smo morali modificirati,  a što se tiče poljoprivrede, tu se kao najbolja pokazala potpora pčelarima. Na nama je da osim ovom dodjelom potpora, finaliziramo cijelu priču, pa smo tako u suradnji s našom županiji suosnivači Agroklastera koji naše proizvode brendira, marketinški promovira i na kraju plasira. Mi se kao lokalna samouprava, u okviru naših ovlasti i ingerencija, kroz sve  ove mjere kojima pomažemo našim mještanima, ujedno lokal-patriotski trudimo da sve poslove odrađuju naše domicilne firme i OPG-i, dakako sukladno Zakonu o javnoj nabavi i mogu reći da su zasad reakcije odlične, a u tom smjeru ćemo i nastaviti  - ističe Sudarević i posebno zahvaljuje na odličnoj suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Ministarstvom financija.

Pročitano 397 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar