Ispiši ovu stranicu

Općina Stari Jankovci objavila Javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći gospodarstvenicima

Općina Stari Jankovci objavila Javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći gospodarstvenicima Foto: HRV arhiva

U Općini Stari Jankovci objavili su Javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći gospodarstvenicima s područja općine.

Cilj je, ističu, smanjiti negativne učinke na poslovanje gospodarskih subjekata i OPG-a kojima su na poslovanje i dobit direktno utjecale mjere Stožera civilne zaštite i onemogućile poslovanje tijekom 2020. godine.
Jednokratna pomoć po ovom Javnom pozivu predstavlja socijalnu pomoć vlasnicima koji nisu mogli ostvariti nikakvu potporu male vrijednosti, de minimis ili bilo koju drugu vrstu javne potpore, a imali su direktne dokazive gubitke.

-Korisnici mjere iz ovog Javnog poziva mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni zakonom, odnosno trgovačka društva, obrti, zadruge i samostalne djelatnosti, koji obavljaju djelatnost na području Općine Stari Jankovci i mali OPG-i koji nisu mogli ostvariti prodaju na kućnom pragu za svoje proizvode ili ih plasirati na tržište, a proizvodi su kratkog roka trajanja. Pomoć se dodjeljuju za pokriće dijela prihvatljivih troškova nastalih tijekom 2020. godine, kao i dokazivih gubitaka, te za podmirenje najmova prostora, režijskih izdataka i sličnih troškova, a za koje do sada nisu dobili nikakvu naknadu - objašnjava načelnik Dragan Sudarević.

Ukoliko je gospodarski subjekt već koristio potporu za učinjene troškove za koju traži potporu, dodaje, ne može koristiti potporu za istu namjenu po ovom Javnom pozivu, odnosno ne smije doći do duplog financiranja. Ukoliko se utvrdi dvostruko financiranje poduzetnik gubi pravo prijave na bilo koju vrstu potpore Općine Stari Jankovci, po bilo kojoj osnovi, na period od dvije godine. Obrazac zahtjeva za dodjelu jednokratne pomoći i Javni poziv mogu se preuzeti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Stari Jankovci i na web stranici Općine Stari Jankovci, www.o-jankovci.hr te se dostavljaju na adresu: Općina Stari Jankovci, Dr. Franje Tuđmana 1, 32241 Stari Jankovci, uz naznaku: za “Javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći gospodarstvenicima sa područja Općine Stari Jankovci uslijed epidemije virusa COVID-19”.
Zahtjevi se podnose najkasnije do 15. veljače.

Pročitano 381 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić