Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

U Osnovnoj školi Antun Bauer otvorene nove prostorije produženog boravka

  • Ponedjeljak, Velj 08 2021
  • Piše: 
Gradonačelnik Penava s djecom u produženom boravku Gradonačelnik Penava s djecom u produženom boravku Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je u Osnovnoj školi Antuna Bauera, službeno otvorio novouređene prostorije za produženi boravak djece u toj školi.

U prošloj je godini za tu namjenu Grad Vukovar izdvojio 700 tisuća kuna, dok su za ovu godinu predviđena sredstva u iznosu 1,2 milijuna kuna.

Ravnatelj škole Joza Mihaljev izrazio je zadovoljstvo realizacijom programa produženog boravka djece u toj školi, koji je poglavito namijenjen za učenike prvih i drugih razreda.

- Riječ je o prostoru kojeg je ranije koristio domar, a čijom je adaptacijom dobiven prostor od 90-ak četvornih metara za boravak 20-ero djece. Zbog epidemiološke situacije u produženom boravku je trenutno 10 djece iz dva razreda, koji su podijeljeni u dvije prostorije - rekao je Mihaljev.

Za uređenje prostora Grad Vukovar je izdvojio 300 tisuća kuna, a preuređene su učionica, blagovaonica, garderoba i sanitarni prostor.

Gradonačelnik Ivan Penava  je podsjetio kako je prvenstvena namjera Grada od preuzimanja osnivačkih prava nad osnovnim školama početkom 2019. godine, bila poboljšanje standarda u školama.

- Produženi boravak učenicima pruža mogućnost da nakon nastave borave u školi, gdje im je osiguran ručak, vrijeme za pisanje zadaće, pomoć oko nastavnog gradiva te odmor - izjavio je Penava.

Grad Vukovar u cijelosti financira sve troškove plaća i drugih materijalnih prava učitelja u produženom boravku. Uz to Grad Vukovar sufinancira i cijenu ručka za učenike u produženom boravku u iznosu od 5 kuna po obroku, tako da roditelje ručak stoji 15 kuna jer je dnevna cijena produženog boravka 20 kuna.

U vukovarskim osnovnim školama, produženi boravak pohađa stotinjak učenika.

Pročitano 408 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase