Ispiši ovu stranicu

U vukovarskom lokalu zajedno s vlasnikom popili piće, policija diže kaznenu prijavu

U vukovarskom lokalu zajedno s vlasnikom popili piće, policija diže kaznenu prijavu Foto: Arhiv HRV-a

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedeno je ukupno 205 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima - ugostiteljskim objektima, noćnim klubovima, prodavaonicama i dr. pri čemu je utvrđeno jedno kršenje mjera, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Unatoč obustavi rada ugostiteljskih objekata koja je naložena navedenom odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, policijski službenici su 3. veljače u 18,15 sati utvrdili kako je ugostiteljski objekt u ulici Tina Ujevića u Vukovaru bio otvoren i pružao usluge. U tom je objektu policija zatekla 42-godišnjeg vlasnika i šest osoba, svi iz Vukovara, a koji su  konzumirali usluženo piće i nisu nosili zaštitne maske. 

O utvrđenom kršenju policijski službenici odmah su izvijestili Državni inspektorat – Područni ured Osijek čiji su inspektori došli na mjesto događaja i nakon provedenog postupka zapečatili ugostiteljski objekt.

Zbog dovođenja u opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima, protiv vlasnika ugostiteljskog objekta policija će podnijeti Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti..

Sve zatečene osobe u ugostiteljskom objektu sankcionirane su zbog nenošenja zaštitnih maski, čime su počinili prekršaj iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Pročitano 473 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar