Ispiši ovu stranicu

Župan Galić obišao bolnice u Vukovaru i VInkovcima

Miroslav Čorak Miroslav Čorak
Dugogodišnja tradicija župana Vukovarsko-srijemskog Bože Galića bila je obilaziti dežurne službe u SIlvestarskoj noći te prvom danu nove godine. Ovoga puta zbog pandemije koronavirusa u noći kada ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu župan Galić nije obišao sve dežurne službe. Uvažavajući posao koji dežurne službe obavljaju župan Galić je ranije darivao prigodnim paketima vatrogasce, policajce, djelatnike hitne medicinske službe i djelatnike u Županijskom centru 112.  Ova tradicija je uključivala i darivanje prve rođene bebe u novoj godini, a tim povodom je župan Galić predao prigodne poklon pakete vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici. Župan Galić ovom prigodom osvrnuo se na tešku godinu koja je iza nas.
- Vukovarska bolnica i njezini djelatnici su dali sve od sebe i spašavali živote u Domovinskom ratu a to rade i danas kada je teško u uvjetima epidemije. Uz sve naše probleme koje imamo nudimo pomoć područjima pogođenima potresom. Vukovarsko-srijemska županija i naše bolnice uz zajedništvo i surdanju pobjedit ćemo ovu epidemiju, rekao je Božo Galić.
Župana je u vukovarskoj bolnici dočekala ravnateljica dr. Vesna Bosanac koja je rekla kako je u vukovarskoj bolnici u 2020. godini rođeno 390 djece.
- Ove godine rođeno je 390 djece, od toga 204 dječaka i 186 curica. Malo po malo se taj broj povećava. Rodilište u Vukovaru ima odlične uvjete za mame i bebe, a i očevi imaju mogućnost prisustvovati porodu. U zadnje vrijeme dolazi nam puno covid pozitivnih trudnica, ali većinom bez simptoma koje nakon poroda brzo zdrave odlaze kući, tako da nismo do sada imali komplikacija.
Doktorica Bosanac osvrnula se i na potres koji je pogodio područje Banovine.
- Kada se potres dogodio odmah smo stupili u kontakt sa ravnateljem bolnice u Sisku i ponudili našu pomoć. Ono što me raduje da će obnova bolnice krenuti jako brzo, a naše zajedništvo i nađa humanost i to je ono što nas može iz svake krize izvući, zaključila je Bosanac.
Župan Božo Galić poželio je svim djelatnicima Nacionalne memorijalne bolnice sretnu novu 2021. godinu.
 
Pročitano 1007 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI