Ispiši ovu stranicu

Potres magnitude 6.2 prema Richteru osjetilo oko šest milijuna ljudi

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je u utorak da je potres s epicentrom u Petrinji magnitude 6.2 prema Richteru osjetilo šest milijuna ljudi. 

Program opasnosti od potresa američkog Geološkog zavoda (USGS)  procijenio je pak da se potres u Hrvatskoj osjetio u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj gori, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji.

Kako javlja televizija N1, ulice Petrinje  pune su ruševina, veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima. Sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Zagreba na putu su prema Petrinji gdje spasilačke službe i vatrogasci golim rukama pretražuju ruševine. Iz jednog stambenog višekatnog objekta izvučeni su otac i dijete koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni u bolnicu. Za sada se ne zna kakve su povrede zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima.

Gradonačelnik Darinko Dumbović izjavio je za 24 sata da je u Petrinji poginulo jedno dijete.
Seizmolog Krešimir Kuk izjavio je da je potres između Siska i Petrinje bio snage 6.2 Richtera i da je po oslobođenoj energiji tridesetak puta jači od onoga koji s dogodio u ožujku u Zagrebu
Govoreći za televiziju N1 Kuk je rekao da potres nije iznenađujući te dodao da vjeruju da je ovo najjači udar.

Pročitano 783 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić