Ispiši ovu stranicu

Policija u Vođincima zatekla mladića iz Retkovaca s drogom

Policija u Vođincima zatekla mladića iz Retkovaca s drogom Foto: Arhiv HRV-a

U nedjelju 20. prosinca oko 23 sata u ulici Braće Radića u Vođincima, policijski službenici su u osobnom automobilu gdje su bile dvije osobe, pronašli i zaplijenili ukupno 365,75 grama marihuane te digitalnu vagu, koja je poveziva s korištenjem opojnih droga, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske. 

Policijski su sčužbenici 21- godišnjaka iz Retkovaca i 19- godišnjaka iz Prkovaca zatekli u osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, u unutrašnjosti uočili opojna sredstava te, kako stoji u policijskom izješću, "utvrdili i doveli zatečene osobe u suspektnu situaciju, zbog nezakonitog posjedovanja opojnih droga".

Provedenim složenim i detaljnim kriminalističkim istraživanjem,  policija je temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru provela dokaznu radnju pretrage doma i drugih prostorija 21-godišnjaka  u Retkovcima, gdje je u obiteljskoj kući pronašla  0,52 grama marihuane.

Zbog takvih utvrđenih okolnosti, u pretraženoj osobnoj kući u Retkovcima, od 24-godišnjaka koji boravi u istoj kući kao i 21- godišnji osumnjičenik, privremeno je oduzeta manja količina marihuane (0,52 g marihuane), a njemu proslijeđen prekršajni optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 3. st.1. Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem 19 -godišnjaku nije utvrđena kazneno prekršajna odgovornost, dok su istraživanjem policijski službenici utvrdili sumnju da je 21- godišnjak iz Retkovaca počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. stavka 2. KZ RH-e.

Policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima podnijela kaznenu prijavu i osumnjičenika predala policijskom pritvorskom nadzorniku.

Pročitano 515 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar