Ispiši ovu stranicu

Osvajačima medalja u powerliftingu bolji uvjeti treniranja

U novom sportu u gradu već postigli izvrsne rezultate U novom sportu u gradu već postigli izvrsne rezultate Snimak: Helena Bučko

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo primio je u svom uredu članove  Powerlifting kluba „Vukovar“ povodom uspjeha na nedavno održanom državnom prvenstvu u Svetom Martinu na Muri. Ovaj je klub osvojio  dvije zlatne i dvije srebrne medalje kao i pokale za apsolutnu juniorsku prvakinju Hrvatske i  treće mjesto apsolutno kod juniora. Za razliku od olimpijskog dizanja utega kod kojega se pokazuje eksplozivna snaga tijela, u powerliftingu se  pokazuje ona apsolutna.

Sabo je istaknuo kako su članovi kluba radili samozatajno i sve u gradu iznenadili izvrsnim rezultatima, a tijekom prijema je razmotrena mogućnost održavanja idućega državnog prvenstva u ovom sportu u Vukovaru ili pak kakvog međunarodnog natjecanja koje će okupiti podunavske zemlje.  Također je bilo govora i o poboljšanju uvjeta u kojima klub trenutno djeluje.

 

Prijemu su nazočili Željimir Korolija i Nikolina Korolija osvajači zlatnih medalja, Marko Korolija, osvajač srebra,  Miroslav Vlačinić,  predsjednik kluba i osvajač srebrne medalje, Mirko Baić, osvajač zlatne medaljei  3. junior apsolutno te vlasnik neslužbenog svjetskog rekorda , Siniša  Knežević dopredsjednik Hrvatskog powerlifting saveza te Vuk Vuković dopredsjednik kluba. 

Pročitano 2709 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar