Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

U Osječko-baranjskoj županiji 199 novopozitivnih na koronavirus

  • Nedjelja, Pro 06 2020
  • Piše: 

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađena su ukupno 543 uzoraka, od kojih je 199 s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus.

Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja su 104 novopozitivne osobe, 13 je na području Đakova, osam Valpova, po pet na području Belišća i Našica i po četiri na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca. Na području općine Erdut je sedam novopozitivnih, a u Marijancima pet, po četiri novopozitivne osobe bilježimo na područjima općina Petrijevci, Semeljci i Bizovac, a po tri u Šodolovcima, Gorjanima i Čepinu. Po dvije novopozitivne osobe imaju Antunovac, Bilje, Đurđenovac, Drenje, Draž, Ernestinovo, Satnica Đakovačka i Kneževi Vinogradi. Po jednu novopozitivnu osobu bilježimo s prebivalištem u općinama Podgorač, Popovac, Viljevo, Trnava, Koška, Magadenovac i Darda.

Na bolničkom liječenju nalaze se 233 osobe, 55 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 178 u KBC-u Osijek od kojih je 41 osoba na respiratoru.

Tijekom posljednja 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus, rođene između 1934. i 1944. godine. Preminule osobe, uz COVID-19 imale su i druge komorbiditete.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 2625 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 15 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i jednu prema dojavii nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije. Samostalno i u suradnji s djelatnicima Inspektorata izvršili su ukupno 56 nadzora objekata.

 Policijska uprava Osječko-baranjska tijekom protekla 24 sata nije imala utvrđenih prekršaja niti postupanja u vezi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno nekorištenja ili nepravilnog korištenja maski za lice.

Pročitano 510 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase