Ispiši ovu stranicu

Josić: Radikalizirali smo stavove, odustajemo od pasivnog prosvjeda

Najavljuju da će spriječiti svaki pokušaj postavljanja dvojezičnih natpisa u Vukovaru Najavljuju da će spriječiti svaki pokušaj postavljanja dvojezičnih natpisa u Vukovaru Foto: Arhiv HRV

Na jučerašnjem sastanku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara sudjelovali su i  Josip Klem - predsjednik Udruge specijalne policije, Ilija Vučemilović - predsjednik Zbora gardijskih brigada, Damir Loborec - predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba te  Stjepan Culej - predsjednik Udruge specijalne policije vukovarsko srijemske županije. Dogovorena je čvrsta suradnja stožera i ovih udruga glede organiziranja velikog prosvjednog skupa u Zagrebu protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovar. 

Iz stožera poručuju i kako su radikalizirali svoje stavove , a s obzirom na činjenicu  da do danas nisu zaprimili niti jedan odgovor na zahtjeve protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovar  koje su uputili nositeljima vlasti u RH. Predsjednik stožera Tomislav Josić naglašava  da ih vlast grubo ignorira, da ne pokazuje niti minimum želje za suradnjom  te da zbog toga odustaju od pasivnog prosvjedovanja u slučaju postavljanja dvojezičnih natpisa i najavljuju aktivno djelovanje kako bi spriječili svaki pokušaj postavljanja takvih natpisa u Vukovaru. 

-Svim raspoloživim sredstvima spriječit ćemo  postavljanje ploča s ćiriličnim natpisima, a za sve eventualne incidente i neželjene događaje, isključivi i jedini krivac bit će vlada RH na čelu sa premijerom  Zoranom Milanovićem - stoji  u prioćenju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara kojega potpisuje predsjednik Tomislav Josić.   

 

Pročitano 2450 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar