Ispiši ovu stranicu

Kazne za kršenje mjera od 500 kn za fizičke osobe do 40 tisuća za pravne

Kazne za kršenje mjera od 500 kn za fizičke osobe do 40 tisuća za pravne Foto: Arhiv HRV-a

Na sjednici Vlade RH usvojene su izmjene Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti prema kojima će se moći kazniti i građani koji krše epidemiološke mjere.

- Zakonskim se prijedlogom propisuje novčana kazna za prekršaje za pravne osobe u iznosu od 10 000 do 40 000 kuna. Za prekršaj odgovorne osobe u pravnoj osobi, kao i fizičke osobe obrtnika te fizičke osobe koja obavlja drugu samostalnu djelatnost propisuje se novčana kazna u iznosu od 5 000 do 10 000 kuna. Za fizičku osobu je kazna 500 kuna. Za posjednika privatnog posjeda koji organizira nedopušteno okupljanje protivno odredbama ovog zakona kazna je od 5 000 do 10 000 tisuća kuna - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, a prenosi Mediaservis.

Premijer Andrej Plenković pak  istaknuo je da su uvjereni kako većina naših sugrađana dobro razumije okolnosti u kojima se nalazi zemlja, ali kako je ovakav alat nužan
 s obzirom da, kako je rekao, određeni i neodgovorni pojedinci ugrožavaju zdravlje drugih i zato će predložiti Saboru izmjene ovog Zakona. 

 

 

Pročitano 608 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar