Ispiši ovu stranicu

Vlada RH ponovno će pokriti plaće radnicima u iznosu od 4 tisuće kuna

Vlada RH ponovno će pokriti plaće radnicima u iznosu od 4 tisuće kuna Foto: Arhiv HRV-a

Novi paket mjera pomoći dijelu gospodarstva kojemu je zbog suzbijanja epidemije COVIDA -19 obustavljena djelatnost iznosit će 2,1 milijardu kuna, a obuhvaćat će potpore za plaće, pokriće fiksnih troškova i "covid" kredite, rekao je na početku današnje sjednice Vlade RH premijer Andrej Plenković, a prenosi HINA.

Te mjere su, kako je rekao, na tragu politike očuvanja radnih mjesta u privatnom sektoru. Ustvrdio je da je vlada do sada očuvala 630 tisuća radnih mjesta i pomogla 107 tisuća poduzeća, isplativši ukupno 7,4 milijarde kuna. 

Najavio je nastavak potpore od 4 000 kuna za plaće radnika tijekom obustave poslovanja, uz oslobađanje plaćanja doprinosa. Radi se o ukupnom neto iznosu od 320 milijuna kuna, a kad se pribroje doprinosi to je 470 milijuna kuna. 

Vlada će ići i s pokrivanjem dijela ili kompletnih fiksnih troškova tijekom obustave rada za sektore koji su pogođeni mjerama, i to ako im promet u prosincu padne za  najmanje 60 posto u odnosu na lanjski prosinac. Ta mjera bi prema vladinim procjenama trebala koštati 250 milijuna kuna. 

Povrh toga, dodao je Plenković, u suradnji s HAMAG-BICRO-om pripremljen je novi paket "covid kredita" u ukupnom iznosu od 1,3 milijarde kuna. 

Pročitano 481 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar