Ispiši ovu stranicu

Priprema se karantena za oboljele od COVIDA-19 u vukovarskoj vojarni

Priprema se karantena za oboljele od COVIDA-19 u vukovarskoj vojarni Foto: Arhiv HRV-a

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Ministarstvom branitelja i Općom županijskom bolnicom Vinkovci, priprema u vukovarskoj vojarni prostor za karantenu, namijenjenu nepokretnim i teško pokretnim osobama, oboljelima od COVID-19 bolesti iz naše županije, kojima nije potrebno bolničko liječenje, o kojima se nema tko adekvatno brinuti ili se u prostoru gdje žive ne može na odgovarajući način organizirati prostor za njihovu izolaciju. 

- Do ovog smo rješenja došli tražeći adekvatan prostor za karantenu. U vukovarskoj vojarni koristili bismo 130 kreveta i postojeću infrastrukturu. Trenutno je problem u nedostatku medicinskog kadra odnosno njegovateljica i medicinskih sestara za rad u ovoj karanteni, stoga Opća županijska bolnica Vinkovci traži kadrove na tržištu rada. U tom slučaju, karantenu u funkciju možemo staviti u roku jednog dana – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić, ujedno ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu VSŽ .

Podsjeća i da je za pet slavonskih županija organizirana karantena u Orahovici kapaciteta 195 ležaja, ali samo za pokretne pacijente.

 

 

Pročitano 631 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar