Ispiši ovu stranicu

Na osječko-baranjskom području 40 novozaraženih koronom, zahvaćeno čak 19 naselja

Na osječko-baranjskom području 40 novozaraženih koronom, zahvaćeno čak 19 naselja Foto: Arhiv HRV-a

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćeno je iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite. Najviše, 18 novopozitivnih osoba je iz Osijeka, slijede Đakovo s četiri i Bilje s dvije osobe, a po jedna novopozitivna osoba dolazi iz čak 16 naselja - Belišća, Donjeg Miholjca, Brođanaca, Čepina, Črnkovaca, Donje Motičine, Dopsina, Gata, Lapovaca, Podravske Moslavine, Semeljaca, Silaša, Svetog Đurađa, Trnave, Viškovaca i Vladislavaca.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su pet na respiratoru. Na žalost, jučer je u KBC-u preminuo muškarac iz Osijeka, rođen 1959. godine, koji je uz COVID-19 imao i druga teža oboljenja.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 54 nova kontakta oboljelih osoba pa je trenutno u toj županiji 1777 osoba u samoizolaciji.  

Policija je u zadnja 24 sata obavila 101 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Zbog pozitivnog nalaza na koronavirus jedne djelatnice, danas je privremeno zatvorena ordinacija fizikalne medicine i radiologije u Domu zdravlja u Valpovu.

Članovi Stožera posebno upozoravaju da je sve više osoba u samoizolaciji. Od njih 1177,  na učenike, studente i djelatnike škola i fakulteta otpada 355. Naglašavaju da je iznimno važno striktno poštovati upute epidemiologa, i to od prijavljivanja kontakata preko prihvaćanja mjere samoizolacije do njenog provođenja. Policija redovito provodi kontrolu osoba u samoizolaciji, međutim, rečeno je, daljnje širenje oboljenja najuspješnije će se spriječiti dosljednom primjenom i odgovornim ponašanjem samih građana.

Osječko-baranjski Stožer civilne zaštite izražava sućut obitelji preminulog građanina.

 

Pročitano 627 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar