Ispiši ovu stranicu

Projektom osigurano opremanje košarkaške dvorane s više od 250 tisuća kuna

Projektom osigurano opremanje košarkaške dvorane s više od 250 tisuća kuna Foto: Arhiv HRV-a

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić potpisala je s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac ugovor na temelju kojega će se sufinancirati opremanje sportske dvorane u iznosu od 251.557,68 kn, a preostala financijska sredstva za provedbu projekta osigurat će Grad Vukovar, objavljeno je na web stranici vukovarske gradske uprave.

Temeljem sredstava osiguraih u državnome proračunu za 2020. godinu i projekcije za 2021. i 2022.,  Središnji državni ured za šport prošle je godine raspisao je Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini.

Cilj poziva je poticanje razvoja sportske infrastrukture te zadovoljavanje javnih potreba u sportu kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unaprjeđenja sustava sporta te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske. Cilj je ujedno i pokušati izbjeći ili ispraviti pogreške na postojećim sportskim građevinama koje utječu na kvalitetu bavljenja sportom s obzirom na tehničke uvjete i druge propise koje sportske građevine trebaju zadovoljavati kako bi bile odgovarajuće za sigurno i nesmetano obavljanje sportske aktivnosti svim korisnicima, a ujedno i da bi bile kompatibilne s propisima krovnih svjetskih ili europskih udruženja za pojedini sport.

Grad Vukovar je kao nositelj prijavio na ovaj poziv projekt pod nazivom Opremanje košarkaške dvorane, a projektom je predviđena doprema i ugradnja elektropodizne kombinirane pregradne zavjese, jednostrani timer 24 sec FIBA - Level 2, strelica za posjet lopte, semafor FIBA - Level 2, set tablica za osobne pogreške, košarkaška ploča sekurit sa obručem i mrežicom i mobilna košarkaška konstrukcija FIBA - Level 1.

"I ovaj je projekt još jedan u nizu kojim Grad Vukovar podiže razinu kvalitete sportskih objekata kako bi svim svojim sugrađanima, a pogotovo mlađoj populaciji, osigurali što bolje uvjete i suvremene standarde za bavljenje sportom i rekreacijom", objavljeno je na gradskom službenom portalu.

Pročitano 781 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar