Ispiši ovu stranicu

U Negoslavcima pronađene četiri ručne bombe, ostavljene pored kontejnera za otpad

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Jutros, 13. listopada u 7 sati u dvorištu zgrade u Vukovarskoj ulici u Negoslavcima pronađene su četiri ručne bombe zatvorene u svojoj originalnoj ambalaži, a nalazile su se u metalnoj posudi pored kontejnera za smeće, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. 

Policija je obavila očevid, a djelatnik protueksplozivne zaštite PU vukovarsko-srijemske izuzeo je bombe koje će naknadno biti uništene.

Iz policije dalje navode kako je kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ proglašena najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda. Tadašnji stalni predstavnik UNDP-a Yuri Afanasiev za tu je akciju rekao da je riječ o najučinkovitijoj kampanji u prikupljanju oružja u povijesti UN-a.

"Pozivamo građane da u slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja, obavijeste policiju kako bi oružje izuzeo policijski službenik protueksplozijske službe. Važno je napomenuti da građani nikako ne smiju donositi oružje u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika te da građani ne snose nikakve sankcije", stoji u policijskome priopćenju.

Pročitano 563 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar