Ispiši ovu stranicu

HSP AS kazneno prijavio Peru Ćorića zbog otuđenja stranačke imovine

Hrvoje Niče, predsjednik stranke u stečaju Hrvoje Niče, predsjednik stranke u stečaju HRV

Predsjednik HSP-a AS u stečaju Hrvoje Niče prijavio je bivšeg glavnog tajnika Peru Ćorića zbog krađe stranačkih predmeta, uključujući i kip oca domovine Ante Starčevića, doznala je Hina u stečajnom postupku te stranke u kojem je novo ročište zakazano za 19. listopada.

Niče u prijavi ističe kako je Pero Ćorić tijekom 2017. i 2018. iz stranačke središnjice "protupravno prisvojio tuđe pokretne stvari koje su dio dugotrajne imovine" Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević vrijedne gotovo 70.000 kuna.

Primjerice, "umjetničko djelo - kip Ante Starčevića" procijenjen je na 2.000 kuna, a nestala je još govornica, promo pult, konferencijski stol i stranački kuhinjski blok.

Na popisu je i desetak računala i mobitela, ormar, televizor, uredski stolovi i čak deset konferencijskih stolaca.

"S obzirom kako se radi o osnovnim sredstvima rada stranke koja se nalaze kod osumnjičenika Ćorić Pere, postoji opasnost da taj isti te stvari sakrije ili uništi pa predlažemo da se hitno izvrši pretraga radi pronalaženja i izuzimanja stvari", navodi se u kaznenoj prijavi podnesenoj još 2018., a priloženoj uz ovotjedno izvješće o gospodarskom položaju HSP AS kao dužnika u stečajnom postupku.

Pročitano 535 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun