Ispiši ovu stranicu

Penava: Trebamo li na planirani neboder na mjestu hotela Dunav staviti zvijezdu petokraku?

Ivan Penava na konferenciji za novinare Ivan Penava na konferenciji za novinare Milan Paun

Gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Ivan Penava održao je u Gradskoj vijećnici konferenciju za novinare na temu: „Slučaj petokraka“ – još jedan primjer ignorancije Vlade Republike Hrvatske.

Njemu je zasmetalo čuđenje Vladinih dužnosnika otkuda sada simboli komunizma u naprednoj Rijeci budući da Ministarstvo kulture financira te projekte.

Penava je osobno u veljači ove godine dopisom upozorio Hrvatski sabor i druge institucije da se u Rijeci nakon isticanja jugoslavenske zastave priprema i postavljanje crvene zvijezde petokrake na neboder. Odgovor na dopis nije dobio niti od jedne institucije.

Napisao je da je Hrvatski sabor usvojio Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkoga poretka u Hrvatskoj čime je osudio masovna kršenja ljudskih prava.

Upozorio je Penava da organizatori postavljanja zastave i petokrake krše Zakon o prekršajima protiv javnoga reda i mira.

Ponašanje Vladinih dužnosnika nazvao je prijetvornim i nedostojnim te se ironično upitao je li trebao na neboder u Vukovaru, za čiju gradnju Ministarstvo kulture ne daje suglasnost, postaviti zvijezdu petokraku kako hotel ne bi narušavao vizuru grada.   

Pročitano 619 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun