Ispiši ovu stranicu

Promocija prvostupnika veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar

U Studentskom domu Leopold u Vukovaru održana je 24. svečana promocija stručnih prvostupnika i 3. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Promovirano je 94  prvostupnika javne uprave, trgovine i fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta.

- U mjesecu kada Veleučilište slavi svojih 15 godina od osnutka omogućili smo našim studentima ovu promociju. Promocija je trebala biti održana u ožujku 2020.godine, ali zbog pandemije koronavirusa morali smo je odgoditi. Za današnju svečanost prijavilo se 65 studenata. Diplome našeg Veleučilišta priznate su ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji - rekao je dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Željko Sudarić.

Sudarić je istaknuo kako su ove godine s ljetnim upisnim rokom premašili prošlogodišnje.

- Upravo sad završavamo jesenski upisni rok. S ljetnim smo premašili prošlogodišnje brojke čime smo iznimno zadovoljni. Oko 300 novih studenata studirat će i živjeti u Vukovaru - istaknuo je Sudarić.

Svečanosti je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, koja je čestitala promoviranim studentima na stečenoj diplomi i zvanju izrazivši nadu kako će ubrzo naći zaposlenje ili nastaviti školovanje jednako uspješno te im poželjela sreću na tom putu.

- Želim čestitati svima onima koji ostaju u Vukovaru te da što manje vremena provedu na Zavodu za zapošljavanje, jer to je ono što ih prvo čeka. Kao grad trudimo se ulagati u gospodarstvo i u sve ono što bi im moglo olakšati život ovdje u Vukovaru. Onima koji se vraćaju u svoje gradove, želim da iz Vukovara ponesu lijepe uspomene i gdje god mogu neka pričaju o Vukovaru kao o gradu budućnosti u kojem ima života, a ne kao o gradu slučaju - rekla je Mujkić.

Među uzvanicima na svečanosti promocije studenata, prisutni su bili i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar kao i  pročelnica  županijskoga Upravnoga odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić.

Pročitano 917 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI