Ispiši ovu stranicu

Odobren nastavak projekta Pokloni mi osmijeh u Vukovaru – posao za 55 žena

Žene će skrbiti za 330 kućanstava Žene će skrbiti za 330 kućanstava Foto: Marija Molnar

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao Upravljačko tijelo u postupku odabira projekata u okviru otvorenog trajnog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava, za projekt Zaželi - Program zapošljavanja žena – faza II, odobrilo je Gradu Vukovaru nastavak projekta pod nazivom Pokloni mi osmijeh –II koji će se provoditi na području grada Vukovara. Tim povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za medije ispred Radničkoga doma.

- Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 4.877.060,00 kn u 100-postotnom iznosu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, na razdoblje od 18 mjeseci. Projektom Pokloni mi osmijeh-II omogućit će se zapošljavanje 55 teško zapošljivih žena s područja grada Vukovara koje bi davale potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u 330 kućanstava na području grada Vukovara u razdoblju od 12 mjeseci – istaknuo je Penava i pozvao nezaposlene žene da se prijave na danas objavljeni natječaj za posao kroz ovaj projekt.

Svaka će žena skrbiti za najmanje šest krajnjih korisnika s područja grada Vukovara za koje će se osigurati paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

- Dodana vrijednost ovoga projekta je i osposobljavanje za 20 žena ciljane skupine odnosno prekvalifikacija kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada – dodao je pročelnik gradskoga Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Direktorica VURE-Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić naglasila je kako je ova agencija napisala još dva projekta iz ovoga poziva za dvije udruge pa će u konačnici biti zaposleno još 20 žena, a ukupan broj korisnika projekta na taj će način biti 450.

Iz vukovarske gradske uprave pojašnjavaju kako se ovaj projekt sastoji od tri elementa - zapošljavanje i edukacija žena, promidžba i vidljivost, upravljanje projektom i administracija.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Obvezni partneri u projektu Pokloni mi osmijeh su Hrvatski Zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.                     

Pročitano 617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar