Ispiši ovu stranicu

U Borovu kod 23-godišnjaka pronađen arsenal oružja

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Temeljem naloga Županijskoga suda u Vukovaru, policijski su službenici prošloga petka pretraživši dom i druge prostorije u Radničkoj ulici u Borovu koje koristi 23-godišnjak, pronašli i oduzeli arsenal oružja, priopćeno je uz PU vukovarsko-srijemske.

Pronađeno je preko 500 komada streljiva različitih kalibara namjenjenog za vojno automatsko oružje, šest spremnika za automatsku pušku, dvije ručne bombe, osam detonatorskih kapisli te dvije bajunete vojničke puške, čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno. Pretragom su pronađeni i dijelovi policijske opreme (stop tablice i traka za ograničavanje pristupa „stop policija“) te dvije hrvatske registracijske pločice za kojima je raspisana objava, a što je također oduzeto.

Navedeni je uhićen i uz kaznenu prijavu za Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Uručen mu je i obavezni prekršajni nalog jer nije u propisanom roku prijavio prebivalište ili boravište.

Pročitano 1215 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar