Ispiši ovu stranicu

Obilježena 29. godišnjica stradanja mještana Berka

Spomen obilježje u Berku Spomen obilježje u Berku

U organizaciji Općine Tompojevci, Mjesnog odbora Berak i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Berku je obilježen Dan stradanja mještana Berka u Domovinskom ratu. Program je započeo misom zadušnicom za sve poginule u crkvi Mučeništva svetog Ivana Krstitelja u Berku koju je služio velečasni Krešimir Aračić. Potom su položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja stradalnicima Domovinskog rata.

- Na današnji dan u Berku su bila strašna događanja, napad Jugoslavenske narodne armije i pobunjenih Srba na jedno malo miroljubivo selo u kojemu je ubijeno 46 osoba. Još je nestalih 11 osoba. Sigurno da ima jedan manji ili veći dio mještana koji mogu oprostiti. Međutim, nama kao vjernicima je potreban jedan poticaj s druge strane, da daju informacije, u prvom redu, za sve nestale, sve ubijene koji se nalaze tko zna gdje zakopani. Najmiliji sigurno čekaju onaj trenutak kada će kosti prenijeti na svoja mjesna groblja da im mogu zapaliti svijeću i odati dužno poštovanje pred njihovom grobnicom – rekao je načelnik Općine Tompojevci Zdravko Zvonarić.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio i svijeću zapalio zamjenik župana Josip Dabro. Na obilježavanju su bili prisutni i izaslanici ministarstva branitelja i obrane

Kako je najavljeno, film o stradanju Berka je snimljen i u fazi je montaže. Premijerno prikazivanje očekuje se u listopadu ili studenom.

Pročitano 632 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI