Ispiši ovu stranicu

U Osječko-baranjskoj županiji 12 novozaraženih

U Osječko-baranjskoj županiji od sinoć je zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u županiji su potencijalno dva žarišta, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

-Dvadeset i tri su novopozitivne osobe na prostoru županije, od toga je 12 novih od sinoć. Imamo potencijalno dva žarišta- istaknuo je načelnik Stožera Civilne zaštite OBŽ Goran Ivanović na konferenciji za medije. 

Dodao je da struka i stožer rade odlično i da je situacija pod nadzorom Zavoda za javno zdravstvo te su obrađeni svi kontakti. Policijska uprava vrši nadzor svih osoba koje su u samoizolaciji te je izvršila 89 provjera. 

Na području Osječko-baranjske županije je donesena odluka o zabrani posjeta domovima za starije, a preporuka je i za sve ostale domove koji pružaju socijalne usluge. Svi građani koji idu liječniku, moraju imati masku na ulasku, a maske će biti osigurane za one koji ih nemaju.

Na konferenciji je istaknuto da je šest bolesnika hospitalizirano, a svi su dobrog stanja i nisu životno ugroženi. KBC Osijek je pojačao kapacitete i spreman je. 

(Hina)

Pročitano 639 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI