Ispiši ovu stranicu

U prometnoj nesreći teže ozlijeđen biciklist

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, od kojih dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Slakovci, Vukovar) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Ludvinci).

Jučer, 26. svibnja oko 9,40 sati na lokalnoj cesti iz smjera Bobote u smjeru Ludvinaca, 45-godišnjak iz Vere upravljao je traktorom vukovarskih registracijskih oznaka koji je na stražnjoj strani nosio poljoprivredni priključak širine 4,20 metara, vlasništvo poljoprivredne tvrtke iz Bobote. Kao takav, priključak prelazi dozvoljenu širinu vozila te ga je 45–godišnjak bio dužan prevoziti na posebnoj prikolici ili ishoditi dozvolu za izvanredni prijevoz od nadležnog tijela. Dolaskom do mjesta prometne nesreće u blizini mjesta Ludvinci, 45-godišnjak sa svoje lijeve strane nije ostavio dovoljan razmak između svog vozila i bicikla s kojim se mimoilazio, a kojim je u suprotnom smjeru upravljao 83-godišnjak iz Ludvinaca. Tom prilikom, lijevim bočnim dijelom poljoprivrednog priključka udario je u lijevu nogu i ruku bicikliste koji je uslijed udara pao na kolnik. 83-godišnjaku su u OŽB Vinkovci utvrđene teže ozlijede.

Protiv 45-godišnjeg vozača traktora slijedi kaznena prijava radi sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv tvrtke i odgovorne osobe u tvrtki slijede obvezni prekršajni nalozi.

Pročitano 783 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI