Ispiši ovu stranicu

Apel iz Socijalne samoposluge Vukovar za donacijama

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Socijalna samoposluga Vukovar skrbi mjesečno za 620 obitelji na našem području, a većina njihovih korisnika su osobe starije životne dobi iznad 65 godina i osobe s invalidnošću. Kada je počela epidemija korona virusa Grad Vukovar odmah je reagirao i donirao im 20 tisuća kuna, međutim kako vrijeme odmiče, donacija je sve manje, upravo sada kada je našim najugroženijim građanima to najpotrebnije.

- Mi smo tim sredstvima Grada Vukovara odlučili prvenstveno pomoći našim umirovljenicima koji su najugroženija skupina bez obzira na koronu. Umirovljenik s 1100 ili 1500 kuna mirovine puno je ugroženiji od nekoga tko prima socijalnu pomoć. Uspjeli smo prije Uskrsa tim gradskim novcem osigurati 350 paketa za umirovljenike, dodali smo namirnice kratkoga roka trajanja koje svakodnevno uzimamo iz Konzuma i dostavili im na kućnu adresu. U tome su nam pomogli i volonteri te Torcida Vukovar i Društvo prijatelja Hajduka Vukovar - ističe Tamara Mikulić iz Socijalne samoposluge Vukovar.

Sve ostale donacije, gotovo 90 posto, do sada su primali iz cijele Hrvatske, često u suradnji s drugim udrugama, osnovnoškolcima koji su dolazili posjetiti Vukovar itd, međutim toga sada više nema zbog dobro poznatih okolnosti epidemije.

- Nama svega šest ili sedam građana Vukovara pomaže s donacijama, sve ostalo je dolazilo iz drugih dijelova Hrvatske. Ipak vjerujem da s ovim što još imamo možemo pokriti do kraja mjeseca i ostale obitelji koje dolaze kod nas makar s malom pripomoći, a onda dolazi novi mjesec, novi početak i novo traženje donacija. Moramo se truditi i objašnjavati da su naši korisnici ljudi koji žive tu pored nas, naši umirovljenici koje ne smijemo preskočiti niti jedan mjesec jer doslovce ovise o našoj pomoći – naglašava Mikulić i apelira na naše sugrašane, tvrtke, organizacije da se uključe u doniranje socijalne samoposluge u Vukovaru.

- Veliki broj naših sugrađana je u potrebi za osnovnim živežnim i higijenskim potrepštinama. Molimo sve građane, tvrtke, trgovačke lance ukoliko imaju višak proizvoda kao i naše OPG-ovce za koje također znamo da su u teškoj situaciji i za koje bi doista voljeli da mogu prodati svoje proizvode, neka ne bacaju viškove. Donirajte ih nama - poručuje Mikulić. 

Pročitano 853 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar