Ispiši ovu stranicu

U Osijeku se smanjuje broj novooboljelih

Osječka bolnica Osječka bolnica HRV

U Osječko-baranjskoj županiji jedna je osoba oboljela od koronavirusa, a smanjen je i broj onih na respiratoru te onih u samoizolaciji, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite koji je ocijenio da se "stvari kreću prema boljemu".

Župan Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare da je testirano 166 uzoraka od kojih je samo jedan nalaz bio pozitivan pa su u županiji dosad oboljele 102 osobe, među kojima i četiri člana medicinskog osoblja osječkoga KBC-a.

Dodao je da su u KBC-u sada četiri pacijenta na respiratoru, jedan je zbog poboljšanja skinut, a dosad su izliječene četiri osobe.
Također je dodao da je u županiji u samoizolaciji 301 osoba, među kojima je 21 zaposlenik osječkoga KBC-a.
"To su podatci koji govore da se stvari kreću prema boljemu jer smo prije u samoizolaciji imali više od tisuću ljudi. Nemamo veliko povećanje broja novozaraženih, smanjen je broj ljudi u samoizolaciji i na respiratoru, što je dobar smjer kojim treba nastaviti", poručio je Anušić.

Upozorio je kako se i dalje treba pridržavati propisanih mjera i ograničiti socijalne kontakte kako bi se županija i dalje uspješno borila protiv epidemije.

Pročitano 749 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun