Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj od jučer 77 pozitivnih na korona virus, ukupno 790

Nacionalni stožer civilne zaštite: Većina građana pridržava se mjera! Nacionalni stožer civilne zaštite: Većina građana pridržava se mjera! Foto: Arhiv HRV-a

Od jučer u 13 sati, u Hrvatskoj je novih 77 oboljelih osoba od korona virusa, podatci su koje je na redovnoj konferenciji za medije danas iznio Nacionalni stožer civilne zaštite. Ukupno je 790 slučajeva, preminulih je šestoro, na respiratoru 27, oporavljenih je 12 više nego jučer, a testirane se 6404 osobe.

Županijski su centri  primili 41 poziv o mogućem kršenju mjera, dosad je evidentirano 3479 dojava, a provjerama je utvrđeno da je 928 osoba kršilo mjere samoizolacije. Na konferenciji je rečeno i kako je jučer došla veća količina zaštitne opreme koja se tijekom dana distribuira preko županijskih centara.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je da ovakvo stanje možemo zahvaliti zajedničkim naporima svih u zdravstvu, stožera i građana te da se većina građana pridržava mjera.

- Mi smo uložili silan trud u to da balansirano donesemo ove mjere. Bez namjere da kršimo ljudska prava i prava naših građana – istaknuo je Capak.

Pročitano 1088 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar