Ispiši ovu stranicu

U tri dana tri kršenja samoizolacije

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sati 26. ožujka do 22 sati 29. ožujka, evidentirala ukupno 16 dojava o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili tri kršenja mjera samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Od početka evidentiranja, 13. ožujka, PU vukovarsko-srijemska zaprimila je ukupno 152 dojave o kršenju mjera samoizolacije te utvrdila 37 kršenja mjera samoizolacije.

Tijekom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, protekloga su vikenda na kontrolnim punktovima na području PU vukovarsko-srijemske policijski službenici utvrdili 154 kršenja mjera. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.

LETJELICA IZ BIH IZBACILA NAD GRADIŠTEM KRIJUMČARENI DUHAN

Policijska ophodnja je 28. ožujka oko 17,30 sati, tijekom nadzora provođenja mjera zabrane napuštanja prebivališta, uočila i pratila kruženje nepoznate letjelice u zraku nad Gradištem. Istodobno su uočili i osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka koji je očito izbjegavao njihovu kontrolu, navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. Tragajući za sumnjivim vozačem spomenutog automobila, policijski su službenici zaustavili automobil i vozača, 45-godišnjaka iz Vođinaca, u Ulici Matije Gupca u Gradištu. Pregledavajući automobil pronašli su osam PVC vreća duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, ukupne težine 79,25 kg, a vozača odmah uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje, vodeći računa o primjeni mjera zaštite od prijenosa virusa COVID-19.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja kako se 45-godišnjak 28. ožujka oko 18 sati dovezao osobnim automobilom u industrijsku zonu u Gradištu, te u prtljažnik automobila smjestio spomenutih osam vreća duhana, koje su, po prethodnom dogovoru, na označeno mjesto izbačene iz nepoznate letjelice. Potom se 45-godišnjak automobilom udaljio iz industrijske zone u smjeru Gradišta gdje su ga zaustavili policijski službenici.

Jedinica za upravljanje zračnim prostorom Republike Hrvatske evidentirala je 28. ožujka u 17,25 sati neovlašten ulazak nepoznate letjelice u zračni prostor Republike Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine, gdje je letjelica i izašla u 18,05 sati. Jučer pak, osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Pročitano 650 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar