Ispiši ovu stranicu

Za dječji osmijeh u Bogdanovcima

Za dječji osmijeh u Bogdanovcima Foto: Siniša Đurić

U Bogdanovcima je svečano otvoreno moderno dječje igralište koje nosi ime Crvenkapa, prema heroju obrane mjesta Žarku Manjkasu-Crvenkapi, nedavno ekshumiranom u Marincima, gdje je poginuo spašavajući civile, zajedno sa svojim suborcima.

-Ime Crvenkapa asocira na lik iz bajki, ali također to je ime heroja obrane Bogdanovaca koji je poginuo 1991. godine. Dečko iz Dubrave koji je došao braniti naše mjesto i herojski Vukovar. Ovo je samo mali znak pažnje koji dajemo našim braniteljima, a siguran sam kako im je dječji osmijeh koji se već čuje na igralištu najveća zahvala – istaknuo je načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun.

Prigodnom programu otvorenja igrališta prisustvovali su brojni branitelji Bogdanovaca, a kao posebna gošća nazočila je i Lyliane Fournier, majka Jean-Michela Nicoliera, koja je bila posebno dirnuta ovim gestom, dok je igralište otvorio Niko Vidmar, rođak pokojnog Žarka Manjkasa Crvenkape.

-Sanjam ovakve susrete, posebno one ispunjene dječjim osmjehom. Treba uvijek raditi na dobru, a nema većeg dobra od onoga kojeg učinimo za djecu – izjavio je ratni zapovjednik obrane Bogdanovaca Ivan Matković-Lasta.

Unatoč kišnom poslijepodnevu, mali Bogdanovčani su nestrpljivo isprobali sprave pokazujući kako je ova investicija u mladost najbolji put da dječji osmjeh odzvanja diljem Slavonije.

Pročitano 878 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI