Ispiši ovu stranicu

Super je biti različit - novi projekt u vukovarskim vrtićima

Novi projekt za djecu s posebnim potrebama Novi projekt za djecu s posebnim potrebama Foto: Marija Molnar

U vukovarskoj gradskoj vijećnici predstavljen je projekt Super je biti različit kojega zajedno provode Dječji vrtići Vukovar 1 i 2. Namijenjen je djeci s posebnim potrebama, kako onoj koja imaju poteškoća u razvoju tako i djeci koja su darovita.

Po riječima Vedrane Žilić, direktorice Razvojne agencije VURA, za ovaj su se projekt prijavili na natječaj Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru te dobili EU sredstva u 100-postotnom iznosu. Vrijedan je 1.301.245,35 kuna.

- Posebnu zahvalu upućujem ravnateljicama Dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 jer su aktivno sudjelovale u pripremanju projekata i pružile nam prave informacije o tome što je vukovarskim vrtićima najpotrebnije – istaknula je Žilić.

Koji je cilj projekta pojasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić.

Ovaj je projekt usmjeren na unaprjeđenje, razvoj i provedbu novih programa rada s darovitom djecom i djecom s poteškoćama u razvoju. Traje tri godine i zaposlit će dvije osobe – psihologa i rehabilitatora. Formiranjem radne skupine koju će činiti stručnjaci za rad s djecom unaprijedit će se postojeći program rada s darovitom djecom u Dječjem vrtiću Vukovar 1 te razviti novi program rada s darovitom djecom u Dječjem vrtiću Vukovar 2. Radna skupina će raditi i na razvoju novih programa za rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Edukacijom djelatnika u konačnici će se osigurati kvaliteta rada sa ciljnom skupinom – istaknula je Kulić.

Predstavljanju projekta nazočio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa zamjenicima.

- Kvalitetna i dobra suradnja gradskih ustanova s Razvojnom agencijom Vukovar ovoga je puta donijela korist našim najmlađim sugrađanima – istaknuo je Penava, čestivaši im na projektu. 

Pročitano 797 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar