Ispiši ovu stranicu

Nova znanja – nove prilike, projekt izobrazbe voditelja za izradu i provedbu EU projekata

Edukacija nezaposlenih ali i stručnjaka koji rade s nezaposlenima Edukacija nezaposlenih ali i stručnjaka koji rade s nezaposlenima Foto: Marija Molnar

Verificirani program osposobljavanja voditelja za izradu i provedbu EU projekata glavni je cilj novoga projekta Udruge žena Vukovar pod nazivom Nova znanja – nove prilike, predstavljenoga na početnoj konferenciji u Vukovaru.

Projekt se provodi na području naše te Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije uz pomoć partnerskih organizacija. To su Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca. Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira i SOS Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja. Ciljana skupina projekta su marginalizirane skupine kao što su nezaposleni i dugotrajno nezaposleni.

- Cilj nam je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija, a istovremeno jačati kapacitet stručnjaka koji rade s dugotrajno nezaposlenima. Projekt će korisnicima pomoći da primjene stečena znanja pri izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, unaprijedit će njihove socijalne vještine, ali i osigurati njihov ravnopravniji pristup i položaj na tržištu rada – ističe Jelena Janković, voditeljica projekta.

Projektom je predviđeno provesti certificiranu izobrazbu za najmanje 32 osobe, u svakoj županiji po osam. S druge pak strane najmanje pet stručnjaka iz organizacija civilnoga društva koje rade s nezaposlenim osobama proći će specijaliziranu edukaciju o motivaciji, komunikaciji i prezentaciji i nakon toga u u svojim županijama provoditi radionice za povećanje mogućnosti zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, a sve kako bi umanjili rizik od socijalne isključenosti i potakli dugotrajno nezaposlene na aktivnije sudjelovanje na tržištu rada.

Projekt traje do travnja 2021. godine i u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020., iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 833.317,89 kuna.

Pročitano 874 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar