Ispiši ovu stranicu

Otkrivena spomen-ploča Juliju Domcu

Otkrivena spomen-ploča Juliju Domcu novosti.hr

U organizaciji Građanskog društva Moji Vinkovci na vinkovačkom korzu 15. siječnja 2020. otkrivena je spomen ploča Juliju Domcu, hrvatskom ljekarniku i kemičaru vinkovačkog porijekla.

Domac je utemeljitelj hrvatske farmacije, a bio je rektor zagrebačkog sveučilišta, osnovao je i Zavod za farmakognoziju, prvu samostalnu ustanovu te vrste na ovim prostorima.

- Otkrivanjem ove spomen-ploče odajemo počast ne samo Domcu nego i svim drugim Vinkovčanima koji su u našem društvu ostavili neizbrisiv trag. Ovo je dokaz da su Vinkovci grad iz kojeg se odlazi ali se i vraća nakon što ljudi nešto postignu, a mnogi Vinkovčani postigli su jako puno. Domčevim angažmanom hrvatske ljekarne postale su jedne od najbolje organiziranih i opremljenih na svijetu, rekao je Josip Paulić, predsjednik udruge Građansko društvo Moji Vinkovci.

Postavljanju spomen-ploče u ime Grada Vinkovaca, nazočila i zamjenica gradonačelnika Vinkovaca Kata Krešić koja je istaknula kako je ovo doista značajan događaj za Vinkovce i kako treba biti iznimno ponosam i s poštovanjem se sjećati ovog velikog Vinkovčanina.

Pročitano 850 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI